corona virus

Belangrijke update coronavirus – 15 maart

Samen met al onze collega’s van het Gezondheidscentrum Kling Nullet zijn we ons aan het voorbereiden op deze gezondheidscrisis!

Dat betekent dat u mogelijk niet de gastvrijheid zult krijgen die u van ons gewend bent. Echter dat we ons inzetten om dit virus niet verder te verspreiden.

Helaas zijn we genoodzaakt om aan de deur van het gezondheidscentrum enkel patiënten toe te laten die een afspraak hebben en geen klachten hebben van niezen, verkoudheid of keelklachten.

Fysieke afspraken bij de dokter zullen alleen gemaakt kunnen worden bij spoed of zaken die niet kunnen wachten. Veelal zullen we proberen onze patiënten telefonisch te helpen. We zullen ook enkele bloedprikken bij spoedindicaties (inloop komt hiermee voorlopig te vervallen). Ophalen van recepten, briefjes, machtigingen en verwijzingen proberen we tot het minimum te beperken.

Patiënten met luchtwegklachten die, na telefonisch overleg, gezien dienen te worden door de dokter, kunnen hiervoor terecht aan het einde van de dag in een aparte kamer, bij 1 van de artsen van het gezondheidscentrum. Om persoonlijke beschermingsmaterialen (erg schaars) te besparen zullen we samenwerken met de collega huisartsen van de andere praktijk. Het kan zijn dat u niet door uw eigen arts wordt gezien en behandeld!

We hopen op uw begrip!

Bovenstaande maatregelen worden genomen volgens de richtlijn van de landelijke huisartsen vereniging (LHV) en het Nederlandse huisartsen genootschap (NHG)

  • Meer informatie vindt u op Thuisarts.nl
  • Veel gestelde vragen vindt u ook op op de website van het RIVM.
  • Ook kunt u contact opnemen met het RIVM via het corona informatienummer: 0800-1351

Update 12 maart 2020

Inmiddels loopt het aantal besmettingen in Zuid-Limburg snel op. Van een deel van de mensen is niet te achterhalen hoe ze besmet zijn geraakt.
Het gevolg is dat er nu géén mensen meer getest of opgespoord gaan worden.

Dat betekent dat u wordt verzocht thuis te blijven bij niezen, verkoudheid of keelklachten tot uw klachten minimaal 24 uur verdwenen zijn.

KOM VOORAL NIET NAAR DE PRAKTIJK

Daarmee lopen andere mensen en het zorgpersoneel grote risico’s.
Als u erg ziek bent, kunt u uiteraard contact met ons opnemen. De assistente kijkt dan wat we voor u kunnen betekenen.

Deze maatregel wordt door alle huisartsen in de gehele regio Zuid-Limburg genomen, na overleg en advies van het RIVM, de GGD en de GHOR (rampenbestrijding).

We hopen op uw begrip!


Meer informatie

  • Meer informatie vindt u op thuisarts.nl
  • Veel gestelde vragen vindt u ook op de website van het RIVM.
  • Ook kunt u contact opnemen met het RIVM via het corona informatienummer: 0800-1351

corona-belangrijke-tipscorona maatregelen