Samen Beslissen

Samen Beslissen kan het verschil maken tussen goede, passende zorg, en zorg waar mensen niet bewust voor gekozen hebben, of zelfs niet helemaal achter staan.

Door samen te beslissen zijn mensen tevredener over de zorg die zij krijgen en trouwer aan de afspraken die zij met hun zorgverlener maken.

Bij Samen Beslissen komen twee werelden samen. De kennis van u als patiënt over uw situatie, wensen en behoeften, én de kennis van ons als zorgverlener over mogelijke behandelingen, onderzoeken, medicatie of ondersteuning. Als we kennis bundelen, kunnen we samen beslissen welke zorg het beste past. En daar worden we beiden beter van.

Samen Beslissen gaat over een openhartig gesprek tussen u als patiënt en wij als zorgverlener. Het gesprek moet een gesprek zijn tussen twee gelijkwaardige partners. Daarom geen witte jassen en spreekkamers, maar twee mensen die een gesprek openen met het toegankelijke: Hallo.  Zo openen we de deur naar een persoonlijk, begrijpelijk overleg, waarin wij nog beter gaan luisteren en u meer, duidelijker en gerichter vertelt over uw situatie en wensen.

Heeft u behoefte om uw volgende bezoek bij Huisartsenpraktijk Lonij goed voor te bereiden? Kijk voor meer informatie en tips op: www.begineengoedgesprek.nl