Rijbewijskeuring

U bent 75 jaar of ouder en uw rijbewijs verloopt. Om dit te verlengen, moet u altijd naar een arts voor een medische keuring. Hoe gaat dat in zijn werk?

  • U vult eerst een gezondheidsverklaring in. We adviseren u om uw gezondheidsverklaring online in te vullen via Mijn CBR. Dit heeft vooral voordelen voor u. Zo gaat de verwerking van online ingevulde gezondheidsverklaringen een stuk sneller en is er minder kans op fouten.
  •  Vervolgens voert de huisarts de keuring uit. Hij meet uw bloeddruk, het zicht en uw urine wordt gecontroleerd. Ook stelt hij aanvullende vragen. De huisarts vult hierna het keuringsverslag in. Met deze informatie beoordeelt het CBR of u veilig kunt blijven rijden.

Als patiënt, maar ook als passant (niet ingeschreven in onze praktijk) kunt u na afspraak bij ons terecht voor een keuring. Vergeet niet uw bril mee te nemen.

Een papieren gezondheidsverklaring is ook verkrijgbaar bij de meeste gemeenten. We adviseren u om vooraf te informeren naar de verkrijgbaarheid bij uw gemeente. Sommige gemeenten rekenen extra administratiekosten voor de gezondheidsverklaring.

Let op: rijbewijskeuringen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en zijn voor eigen rekening. Infomeer bij de assistente vooraf naar de kosten.