Huisartsen

De huisarts heeft in Nederland een unieke positie binnen de zorg. Huisartsen kennen hun patiënten en diens gezinssituatie vaak al langere tijd. Hierdoor kunnen ze verbanden leggen tussen klachten en iemands persoonlijke achtergrond en situatie. Daarnaast handelen huisartsen in ruim 94 procent van de gevallen klachten van patiënten zelf af. 


Raymond Lonij
Praktijkhoudend huisarts
(BIG-nummer: 29910076901)
Aanwezig: maandag t/m donderdag

Ik ben geboren in 1982 en opgegroeid in Schaesberg/ Kerkrade. Van kinds af aan had ik de droom dokter te willen worden. Gestart op de mavo, vervolgd door de havo en HBO-verpleegkunde. Mijn vakantiewerk in Vroenhof en bij Op de Bies heb ik als zeer leerzaam ervaren. In 2001 ben ik eindelijk met de studie geneeskunde in Maastricht begonnen. Na 6 jaar basisopleiding, heb ik aansluitend de opleiding tot huisarts gedaan. Tijdens mijn studie heb ik bij huisarts Pierre Passage, Huisartsenpraktijk Bocholtz en in de Hamboskliniek in Kerkrade ervaring opgedaan. Inmiddels ben ik sinds 2009 huisarts.

Ik woon, samen met mijn vrouw Mieke en kinderen Sophie en Floris, in ons mooie en gezellige Kerkrade. In mijn vrije tijd geniet ik erg van koken of uit eten met vrienden, mountainbiken en bergsport. Ook tijdens de carnaval ben ik regelmatig in Kerkrade te vinden, om te genieten van onze cultuur. Als antwoord op de vele vragen die ik vaak krijg… “Nee ik ben niet die leuke stadsprins in 2015, dat was mijn broer CHRIS I (hij is wel in opleiding tot dokter).”

Als huisarts heb ik mij gespecialiseerd in kleine chirurgie, oogheelkunde, sportgeneeskunde, kleine chirurgische ingrepen en proctologie (oa. behandeling van aambeien). 

Van maandag tot en met donderdag ben ik werkzaam in de praktijk. Op vrijdag werk ik voor het PlusPunt Medisch Centrum in het Parkstad Limburg Stadion.